UTEmagasinet testet en rekke fjellski i januar 2012, og har oppdatert artikkelen 21. desember 2012. Som de skriver er det ikke trukket frem noen vinner eller gitt noe terningkast.

Ski
Foto er linket fra: http://www.asnes.com/bilder/bilder/artiklar/radogtips/Skiguide_hoved.jpg

Skiene har ulike egenskaper, tilpasset ulike behov. Det beste er å kjenne på hva man vil med en fjellski, og se litt på de typene som kanskje matcher dette.

Selv kjøpte jeg meg Åsnes Ingstad i høst, og er svært fornøyd med dem. I testen er Åsnes og en rekke andre merker med, så som Fischer, Madshus, Rossignol og Salomon.

Fjellski koster noen laken, og er en investering du gjerne ikke gjør så ofte. Ta deg derfor tid til å finne det som passer deg best. Har du tenkt å gjøre et fjellsikupp er nok det litt seint nå. Det er mot våren det er sessong på dette. Best pris får man derfor som regel tidlig på vinteren, i månedskifte oktober/ november. Kontra fullpris på min pakke med ski, støvler og bindinger sparte jeg ca 30-40%.

Testen kan leses her http://www.utemagasinet.no/Tester/TEST-Ski-for-fjellet

– Villmænn

Reklamer
Kommentarer
  1. Sindre Georgsen sier:

    Kjøpte Åsens Ingstad selv for halvannet år siden. Fikk et pakketilbud fra sportsnett bestående av ski, feller, Rottefella bindinger (75mm) og Alfa Grønland sko for drøyt 5000,- jeg sparte ca. 2400,- (har ikke kvitteringen foran meg).

    Studenttilværelsen som begynte to mnd etter innkjøp har dog satt en meget stor begrensning på utstyrsinvesteringer (jeg har nesten ikke noe vinterutstyr) og turer så har bare brukt de en gang på en meget kort tur ei helg før jul. Ikke nok til å gi de en vurdering, men gleder meg til neste vintersesong hvor jeg forhåpentligvis får brukt de mer.